luni, 21 noiembrie 2011

Cele zece "minuni"/minuni ale Romaniei

1. Programul tv OTV . Senzatia tuturor romanilor de zi cu zi. Aflam cele mai tumultoase si cretine stiri ever din satul romanesc sau cele mai neinteresante povesti ale showbizului romanesc. Femeia de serviciu de dimineata de la post face cu siguranta audienta seara pe post de clarvazatoare sau gradinarul domnului Diaconescu face pe vraciul la editia speciala, anuntand am “n-lea” sfarsit al lumii sau cutremurul de sambata de la ora 10.
2. Caruta cu gps. Asta mai lipsea. Eventual sa facem banda speciala pentru caruta in toate orasele Romaniei. Dupa ce ca dam pe toate soselele tarii de balegar, mai nou isi ataseaza carutasul la caruta gps, subwoofer, senzor de parcare. Vezi doamne, sa nu intre cu caruta prost in grajd. Sa nu se piarda la marile intersectii din orase. Mai lipseste sa isi puna omul la caruta detector de radar si am rezolvat toate problemele. Tot ce mai trebuie e prelata sa nu te ploua sau ninga. Recomand cu multa caldura vreun calorifer pe baterii ca sa nu tremure carutasul sau sa ii inghete omului gadgetu-rile.

3. Maneaua. Eh, da. Este manifestul minune al acestei tari. Cu cat inaintam in viata,cu atat dam mai des, mai mult de aceasta minune. Acapareaza tot. De la localuri, strazi, stil vestimentar, stil de viata, principii, caractere, pana la oameni cu totul. Are o mare incarcatura emotionala, bazandu-se pe problemele oamenilor de zi cu zi, adica: bani, dusmani, dragoste impartasita sau nu. Se manifesta prin demonstrarea lumii ca ai bani(mult prea multi bani), multi dusmani si multe femei la picioare. Tocmai de aceea, pe multi dintre manifestanti ii intalnim la semafoare, la volane de BMW si Mercedesuri, cu geamurile crapate sau coborate si cu muzica lor de suflet la maxim.
4. Gropile. Rezultatul muncii de mantuiala sau mai bine zis, dezinteresul. Mama lor! Nu doar ca era sa imi rup gatul de atatea ori, mai mult, de multe ori am fost sau era cat pe ce sa fiu martora la “n” accidente. Pentru ca in mod normal ai cam vrea sa te feresti de ele. Cate roti mi-au vazut ochii lasate in urma dupa ce au fost facute praf in gropile din tara. Si nu o singura data am mers kilometri intregi pe drumuri pe care nu aveai cum sa ocolesti pentru ca dadeai in alta groapa. Ar trebui ridicat un monument pentru fiecare groapa in parte si am fi o tara monumentala.
5. Inna. Da, da, e ca si cadoul ala funny si nu prea, de il deschizi si mai gasesti inauntru inca o cutie…si tot il deschizi entuziasmat ca in final sa iti dai seama ca nu ai primit nimic. Fatuca asta canta prost, muzica ei se intinde ca maneaua. Mai ales la varste de pana la 17,18 ani. Trist.
6. Sarmalele. Cea mai buna mancare a romanilor. Ever. Mai ales cu smantana si cu mamaliguta, eventual dupa ce n-ai mai fost pe acasa cateva saptamani bune. Eventual sa le mananci facute la tuci. Si ma refer la sarmalutele in foi de varza.
7. Romantele. Nu ai cum sa nu iubesti romantele. Mai ales sa bei niste sprit in plus si sa ai starea de melancolie necesara…vai, romantele te ung la inima.
8. Limba romana. Pentru ca o poti intelege in cate moduri vrei tu. Si stiti ca am mare dreptate. Poti spune aceeasi fraza la cinci oameni si fiecare sa inteleaga altceva. Si e amuzant, stresant si genial.
9. Tuica. Tuica dezleaga si tuica leaga. Tuica face minuni. E buna fiarta, nefiarta, de mere, de prune, cu afine, cu visine, cu ce vrei tu. Tuica e tuica!
10. Peisajele. Exceptand drumul pana la munte, pana la mare, pana oriunde vrei sa te duci, in momentul in care ai ajuns la destinatie…ehee, te-a fermecat. Peisajele din Romania sunt de-a dreptul o minune. Am zis de nenumarate ori ca as vrea sa ma mut in atatea locuri din tara. Pentru ca este o tara frumoasa, prea frumoasa.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu